Det är som fildelning, fast helt lagligt!

tänk egentligen på hur mycket musik det finns i världen. Okej nu kanske det blev för mycket i era huvuden. Men vid många tillfällen säger de på radion att dessa band/artister är populärast just nu. Typ; Pink (som jag gillar!), Beyonce (bra låt men videon där hon sjunger falskt - fail!) eller någon annan idolartist som slänger in nån låt med simpel rythm men asdålig text. Texterna på låtarna som spelas i radion, har ni nån gång lyssnat på dem? de kan ibland vara så dåliga att folk börjar gilla deras (artisternas) musik. Men musik ska ju vara nåt bra, häftigt, coolt (och liknande...) något som inte bara är aktuellt JUST NU utan som vi kan lyssna på då och då. Men det som låter bra i den enes öra, låter dåligt i den andres.

Säg såhär: Jag älskar fullkomligt alla sorters metal men självklart duger radion också. Men de nya låtarna som jag tycker är bra med band som In flames, Disturbed eller Three Days Grace - de spelas aldrig i den vanliga radion. Möjligtvis på Bandit Rock eller nån gång på Dist (P4) eller P3. Men de låtar som spelas i radion är sånt vad radiomännen vill att vi ska lyssna på idag och de hjärntvättar oss med samma dåliga låtar om och om igen. Ta tex Per Gessle. Kommer ni ihåg sommarplågan "Nu kommer alla känslorna på en och samma gång" Sjukt dålig text men den fortsatte spelas i radion och därmed började alla tycka om den. Så radion bidrar faktiskt med en positiv reaktion; Den hjälper oss hitta ny musik vi kanske aldrig tidigare har hört och bidrar med musikspridnig i världen. Så ibland kanske det bara är bra att samma låtar spelas om och om igen - eftersom att vi till slut kommer ta fram låten via youtube eller spotify och lyssna på den. Och tycka den är bra - eller dålig, Så gör i alla fall jag, ni kanske gör någt helt annat men det tar jag inte med idag. Men som sagt, det finns för mycket musik i världen för att vi ska kunna lyssna på allt och tycka om allt - det är därför radion finns som väljer ut vissa låtar ur ett stort urval som ska passa alla och radiomännen vet att människor (humans) får upp ögonen för ny musik och då sprids den.

Det är som fildelning, fast helt lagligt!

Sömniga
Dalle

Lov med stort L

Lov med stort L. Självklart är det en fröjd att slippa alla jobbiga arbeten som man har arbetat med i evigheter denna termin. Att få slippa alla jobbiga prov och speciellt de Nationella proven. Men de är egentligen bara vanliga prov, men vi förstorar upp situationen. Så därför kan det bli mycket ibland. Men vi får ändå inte glömma bort att det handlar om att klara kursen - inget annat. En kompis sade till mig: "Att få godkänt i kursen är vad som räknas, resten är bara en bonus". Detta känns som ett livsmotto! Ett man kan leva med hela livet. Det gäller inte att vara bäst, bara du klarar av arbetsuppgiften, det räknas det också. Tro mig, jag vet,

Men sen är det också en besvikelse att inte träffa alla kompisar i skolan igen förrän om några månader.Nu när jag tänker efter finns det mycket mer jag skulle vilja göra med mina kompisar och många jag helst av allt skulle vilja ta avsked till. Typ hejdå. Men alla bara stack så det var inte mer med det. Men herregud, jag kommer säkert träffa minst hälften av klassen någon gång under sommarlovet. De nada.

Men nu blir det mycket annat som tar vid. Mycket läsning blir det nog (konstigt nog följer jag Monicas förslag, fast jag inte vill tänka på det alls), lite dator om jag får tråkigt. Även en jä***a massa film blir det. Plus att jag ska jobba. Och här tror jag att jag ska få tid till så mycket men då jg redan har bokat upp min tid, känns det som en vanlig skolvecka igen. Suck, vi kommer aldrig komma ut ur skolan, även hur mycket vi bönar och ber om det. Eftersom det kommer bli som en struktur, en mall för vårt framtida liv. Inte för alla, men för vissa. Men resten av livet ligger framför mig så det är bara till att börja njuta!

Dalle :)

RSS 2.0